Betyg

90 %

Användarbetyg

1 användare har betygssatt
Betygssätt videon

Beskrivning:

I den sista delen av kursen knyter du nu ihop säcken och printar ut din 3D-modell. Det är några saker att tänka på när du använder en 3D-skrivare och det går vi igenom i den första delen av filmen. Därefter skriver du ut.

När du skriver ut på en vanlig skrivare är det oftast ingenting som du behöver göra, mer än att klicka på print. Än så länge är det inte riktigt lika lätt att skriva ut på en 3D-skrivare. Du måste se till att skrivaren är preparerad, som att du har rätt plast (och vet hur du byter den) samt att bädden (plattan som utskrifterna hamnar på) är ren och slät, så att plasten kan fästa i den. Det här är i sig inte några problem och löses på några minuter och dessutom är det inget du behöver göra varje gång, men du måste känna till det för att lyckas med dina utskrifter.
Första hälften av filmen koncentrerar sig på prepareringen av skrivaren och den andra hälften på att skriva ut.

Tänk på att

  • En del av skrivardelarna blir väldigt heta, där skrivarhuvudet blir över 200 grader varmt. Så ta det försiktigt!
  • När du tar ut glasbädden, tänk på att metalldelarna som håller fast den är vassa, så använd ett verktyg och passa dig så att du inte skär dig.
  • Läs det som står på displayen i din 3D-skrivare och följ instruktionerna.

Tips för lyckade utskrifter

  • Se till att glasbädden är preparerad med tejp och eventuellt lim om det skulle behövas. Var noggrann när du sätter dit tejpen.
  • Gör en provutskrift i låg kvalitet innan du gör en utskrift i hög kvalitet.
  • Håll dig i närheten av skrivaren och håll lite koll de första fem minutrarna, så att du ser att allt ser bra ut. Du kan alltid avbryta en utskrift.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *