Betyg

80 %

Användarbetyg

1 användare har betygssatt
Betygssätt videon

Beskrivning:

I denna del är det dags för dig att importera din 3D-modell i en slicer-mjukvara. Programmet tar din 3D-modell och “slajsar” upp den i massa små lager så att din 3D-skrivare vet hur den ska skriva ut den.

Oftast behöver du inte göra mer än att öppna din 3D-modell i Cura och göra några få inställningarna för kvalitet för att det ska fungera. Det kan dock vara värt att känna till de vanligast förekommande funktionerna i programmet.
Cura är det program som kommer med Ultimaker-skrivarna, så har du en annan 3D-skrivare kommer den programvaran se annorlunda ut. Men funktionerna kommer vara de samma.

Tips och tricks

  • I de flesta fall fungerar standardinställningarna, men tänk på att kolla tidsuppskattningen när du väljer dina inställningar. Det är väldigt stor skillnad i tid.
  • Se till att din modell får plats på bädden. Beroende på vilken skrivare du använder, kan maxstorleken på vad du kan skriva ut variera.
  • Om din modell är gul i programmet, så får den plats. Om den är röd kan du prova att placera den på något annat sätt om du vet att modellen är mindre än maxstorleken. I värsta fall går det också att skala hela modellen i slicer-programmet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *